Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Στήριγμά μας το ΠΑΜΕ»

Συνέντευξη Τύπου των μεταναστών εργατών γης που κέρδισαν μια σημαντική μάχη

Η ταξική αλληλεγγύη και στήριξη του ΠΑΜΕ στην πάλη των 35 Σενεγαλέζων και Πακιστανών εργατών γης στα Γιάννενα ενάντια στην πολιτική που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα των μεταναστών εργατών να υπερασπιστούν το μόχθο τους τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να καταβληθούν από την εργοδοσία των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών «Κρίτων» τα δεδουλευμένα ύψους 45.000 ευρώ αναδείχθηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εκ μέρους των μεταναστών εργατών γης από το Σενεγαλέζο So Serigiye.

Με μεστά αλλά γεμάτα ουσία λόγια, ο μετανάστης εργάτης ευχαρίστησε δημόσια το ΠΑΜΕ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική και καθοριστική συμβολή του στο αγώνα τους. «Ηρθαν και είδαν την κατάσταση είπε, αναφερόμενος στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που έμεναν. Χάρη στους ανθρώπους του ΠΑΜΕ ήρθαμε από το Καλπάκι και κατεβήκαμε μέσα στην πόλη. Κόντρα στην τρομοκρατία και το φόβο της απέλασης με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, με τη θέληση των ίδιων των εργαζομένων να παλέψουμε γιατί ήμασταν 7 μήνες απλήρωτοι τα καταφέραμε». Ευχαρίστησε τους δικηγόρους και τον κόσμο που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματά τους.

Η δράση για την οργάνωση των μεταναστών μαζί με τους ντόπιους συναδέλφους τους, για τη συσπείρωσή τους στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, η έμπρακτη έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης αποκτά μεγαλύτερη αξία, μέσα στις σημερινές συνθήκες, όπου το κεφάλαιο εντείνει ολομέτωπα την αντιλαϊκή επίθεση. Η θετική έκβαση της πρόσφατης μάχης των μεταναστών εργατών γης επιβεβαιώνει πως η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και να ανοίξει προοπτική για μια καλύτερη ζωή είναι ο κοινός οργανωμένος επίμονος αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ