Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μερική περιγραφή

«Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων του τομέα των υπηρεσιών που προωθεί η κυβέρνηση (...) έχει και τη σκοτεινή της πλευρά (...) αυτοί που θα ευνοηθούν από τις αλλαγές είναι οι μεγάλοι πολυεθνικοί και άλλοι ισχυροί - ξένοι και εγχώριοι - επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι θα κυριεύσουν την αγορά της χώρας μας απασχολώντας εργαζομένους - Ελληνες και αλλοδαπούς - με μισθούς πείνας, εκμεταλλευόμενοι τις νέες συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα που καθιερώθηκαν πρόσφατα και παρέχοντας φθηνές, χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες. Θα έχουν, μάλιστα, και τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν, δημιουργώντας αργότερα ολιγοπώλια που θα αυξάνουν συνεννοημένα τις τιμές. Ζημιωμένοι θα είναι περίπου 1.000.000 Ελληνες μικρομεσαίοι επαγγελματίες που θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και θα γίνουν χαμηλόμισθοι υπάλληλοι. Αργότερα, δε, θα βγουν ζημιωμένοι κι οι ίδιοι οι καταναλωτές. Να το θυμηθείτε. Ούτε αυτή η... διαρθρωτική αλλαγή θα μας βγει σε καλό» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η αιτία και η διέξοδος

«Πακέτα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας γης, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων παραγωγής, δικτύων και υποδομών, "απελευθέρωση" εκατοντάδων επαγγελμάτων, προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση στο κεφάλαιο, για την άκρατη ενίσχυσή του. Ταυτόχρονα, του παρέχει ζεστό χρήμα ενίσχυσης για επενδύσεις και νέες προκλητικές φοροελαφρύνσεις. Ακόμη, η κυβέρνηση με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, που δρομολογεί την κατάργησή τους και οδηγεί στο βούλιαγμα των Ταμείων, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και επιβολής των επιχειρησιακών - που μειώνουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα αλλά και συντάξεις - αυξάνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση. Πρόκειται για ολοκληρωτικό ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, που πρέπει να πάρει απάντηση με τον ενιαίο ταξικό πόλεμο εργατών, μικροπαραγωγών πόλης και χωριού, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε ρότα αντιμονοπωλιακή, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Στην ημερήσια διάταξη

«Χωρίς παραίτηση από τον καθημερινό αγώνα, να απαλυνθεί ο πόνος των εργαζομένων, την προσπάθεια να υπάρχουν κατακτήσεις, τοπικές, περιφερειακές, κλαδικές κλπ., αντικειμενικά σήμερα το ζήτημα της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας πρέπει να μπει σε ημερήσια διάταξη για να δημιουργηθούν και υποκειμενικά οι προϋποθέσεις»

(τα αποσπάσματα από την πρώτη σελίδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ