Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και επισκέψεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εκρηξη βόμβας είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην επαρχία Ζαμπούλ, του Αφγανιστάν χθες. Η επίθεση αποδίδεται στους «Ταλιμπάν», με τους νεκρούς να είναι στο σύνολό τους οδηγοί ταξί.

Την ίδια στιγμή, η εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι συνεχίζει να προπαγανδίζει το σχέδιο «εθνικής συμφιλίωσης» με τους μαχητές των «Ταλιμπάν» που θα δεχθούν να παραδώσουν τα όπλα και να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, εκφράζοντας την «ελπίδα για μία ειρηνική διαπραγμάτευση». Σε δηλώσεις του, δε, ο Φαρούκ Βαρντάκ, υπουργός Παιδείας του Αφγανιστάν, ανέφερε ότι οι «Ταλιμπάν» προσανατολίζονται στην άρση της απαγόρευσης της εκπαίδευσης στα κορίτσια, κάνοντας λόγο για «πολιτιστική στροφή».

Στο Πακιστάν, στην περιοχή του Καράτσι, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι σε περιστατικά εθνοτικής βίας, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, συναντήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, με θέμα τον περιορισμό της «τρομοκρατίας». Σύμφωνα με τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν τροφοδοτείται από το Πακιστάν, όπου «διατηρούν τα στρατόπεδά τους οι μαχητές των Ταλιμπάν». Η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πακιστανικό έδαφος και εντείνει τις πιέσεις για κλιμάκωση των «εκκαθαριστικών πολεμικών» επιχειρήσεων στο Πακιστάν, από τον κυβερνητικό στρατό, σημειώνοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τη δέσμευσή τους για «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ