Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Καταδικάζουμε την κρατική βία

Τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα του λαού της Τυνησίας για δουλειά και την καταδίκη του στην κρατική βία κατά των διαδηλωτών εκφράζει το ΠΑΜΕ σε επιστολή του:

«Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τυνησίας, που διαδηλώνει ενάντια στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και παλεύει για το δικαίωμά του στην εργασία.

Καταγγέλλουμε την κρατική βία που ασκήθηκε ενάντια στο αίτημα του λαού της Τυνησίας: "Εχουμε ανάγκη από δουλειά". Η Τυνησία συχνά παρουσιάζεται σαν μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης και σαν καλό παράδειγμα για τις άλλες χώρες, από τότε που εφάρμοσε μια σειρά αντεργατικά μέτρα, όπως το κόψιμο κρατικών επιδομάτων, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, η πώληση γης σε ξένους επενδυτές, φορολογική εξαίρεση των ξένων επενδυτών...

Για όλα αυτά η πλειοψηφία του λαού, ιδιαίτερα οι νέοι ωθούνται στην ανεργία και τη φτώχεια, καθώς οι ζωές τους εξαρτώνται από τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την κρατική βία, που έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων διαδηλωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ