Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδοτικό «στολίδι» του Πηλίου

Εντυπωσιακό σε ποσότητα και ποιότητα ύλης κυκλοφορεί το 24ο τεύχος του περιοδικού «Μακρινίτσα» (έκδοση της Κοινότητας Μακρινίτσας Πηλίου).

Το τεύχος περιλαμβάνει ιστορικά και λαογραφικά θέματα, οδοιπορικά, γλωσσολογικά, θεατρικά και χιουμοριστικά κείμενα από μια πλειάδα συγγραφέων και μελετητών, που συνεργάζονται με το περιοδικό, προσδίδοντάς του υπερτοπικό ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τοπικά θέματα, όπως οι δραστηριότητες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, οι εκθέσεις του Μακρινιτσιώτη ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη στην Ιαπωνία ή τα θέματα για το ευρύτερο περιβάλλον της κοινότητας. Το τεύχος «ταξιδεύει», επίσης, τον αναγνώστη στο Αγιο Ορος και τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου.

Το περιοδικό απέσπασε το δεύτερο βραβείο του ΕΟΤ και της Ενωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού στον 24ο πανελλήνιο διαγωνισμό. Να σημειωθεί πως, εκτός από το περιοδικό, η κοινότητα δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο και με εκδόσεις, όπως η επανέκδοση της μελέτης του γλύπτη Μίλιου για τον Κίτσο Μακρή, το πρωτότυπο επιτραπέζιο ημερολόγιο για το 2001 και το φωτογραφικό λεύκωμα προς τιμήν του Δ. Λέτσιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ