Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Οπερέτα, παραμύθια και τραγούδια

«Απάχηδες των Αθηνών» από τη Λυρική, στο «Ακροπόλ»
«Απάχηδες των Αθηνών» από τη Λυρική, στο «Ακροπόλ»
Η Χάρις Αλεξίου ρίχνει «Παράξενο Φως» στα τραγούδια και στις βραδιές, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου εμφανίζεται μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Εναρξη: 9.45μμ.

Στο θέατρο «Ακροπόλ», η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει να παρουσιάζει με επιτυχία τη δημοφιλή οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Απάχηδες των Αθηνών». Για την παρουσίασή της συνεργάζονται λυρικοί τραγουδιστές με ηθοποιούς της πρόζας, όπως οι Αννα Φόνσου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Γιώργος Μούτσιος κ.ά. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ρεμούνδου και η μουσική διεύθυνση του Γιώργου Νιάρχου.

Το σχήμα Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού «Χαονία» εμφανίζεται αύριο (10.30μμ), στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος). Τραγούδια με γυμνές φωνές για τον έρωτα, την ξενιτιά, το θάνατο, την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Ηλίας Λιούγκος, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας και η Καίτη Κουλιά συνεχίζουν τις μελωδικές διαδρομές τους στο «Σπίτι της Τέχνης» (Δεληγιάννη 5, Καλλιθέα). Οι εμφανίσεις τους σήμερα και αύριο ξεκινούν στις 11μμ και την Κυριακή - Δευτέρα στις 9.30μμ.

Τα καλύτερα τραγούδια του, που εμπεριέχονται στον πρόσφατο δίσκο του με τίτλο «Εικόνες παιδεύουν το μυαλό», παρουσιάζει ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, αύριο, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι). Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, η Σάσα Βούλγαρη ξεκινά τις Κυριακάτικες αφηγήσεις της με παραδοσιακά παραμύθια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Θρύλοι, μύθοι και τραγούδια σ' ένα πολύχρωμο γαϊτάνι χωρίς τελειωμό.

Οι «Mode Plagal», το σχήμα που βασισμένο στην τζαζ έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, εμφανίζονται σήμερα στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια).

  • Δύο από τους πιο σημαντικούς τζαζίστες που αναδείχτηκαν μέσα από τη σόουλ τζαζ, οι Λου Ντόναλντσον και Λόνι Σμιθ, θα φιλοξενηθούν από σήμερα και για μία εβδομάδα στη σκηνή του «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού, Μετς).
  • Την Κυριακή ολοκληρώνει ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος τις εμφανίσεις του στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Φιξ). Παρουσιάζει δικές του συνθέσεις σε ποίηση Λόρκα, Καρυωτάκη, Λίτινα, καθώς και τραγούδια των Αττίκ, Τσιτσάνη, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ