Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Για μικρούς και μεγάλους
  • Πρεμιέρα αύριο, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, με το έργο του Ακη Δήμου«Η ψίχα του νερού», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευδόκιμου Τσολακίδη, σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Καμπανέλλη, μουσική επιμέλεια Νίκου Βίττη, φωτισμούς Θωμά Οικονομάκου. Παίζουν: Αρτό Απαρτιάν, Βασίλης Βασιλάκης, Πέτρος Δαμούλης, Λουκάς Ζήκος, Στέφανος Κοσμίδης, Αγγελος Μπουράς, Κωνσταντίνα Τακάλου. Στις παρυφές της πόλης, σε ένα τοπίο όπου κυριαρχεί η εγκατάλειψη τοποθετεί τα πρόσωπα ο συγγραφέας. Επίκεντρο είναι ένας απών. Πολύς λόγος γίνεται για τον Δαμιανό, το σωτήρα, τον ένοχο. Πολύς λόγος, αλλά και αντίστοιχα πολύς από αυτόν που θα έπρεπε να ακούγεται μένει άρρητος. Τις σπάνιες φορές που εκφράζεται αβίαστα, αυτό πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία ενός δέκτη. Τα τρία κεντρικά πρόσωπα (Γέρος, Ηβη, Δαμιανός) λένε την αλήθεια μόνον όταν δεν έχουν ακροατές. Η παρουσία των άλλων γεννά μισόλογα, παλινωδίες, μυστικοπάθεια.
  • Η Εταιρία Θεάτρου «Πρόσωπα» παρουσιάζει από τη Δευτέρα, στο θέατρο «Ροές» το έργο του Λάνφορντ Γουίλσον «Αυτό να το κάψης» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα, μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, κοστούμια Γιώργου Ελευθεριάδη, κινησιολογία Βάλιας Παπαχρήστου, μουσική Αρη Δαβαράκη και στο τραγούδι η Ελλη Πασπαλά. Παίζουν: Ντίνος Αυγουστίδης, Κυριάκος Κοσμίδης, Βάνα Πεφάνη, Αιμίλιος Χειλάκης.

«Η ψίχα του νερού» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
«Η ψίχα του νερού» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Ο «Θίασος '81» στο «ΝέοΡιάλτο» παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» σε σκηνοθεσία Χρήστου Κελαντώνη, μουσική Νότη Μαυρουδή, σκηνικά Ειρήνης Καλυβιώτη και χορογραφίες Ρεγγίνας Καπετανάκη. Παίζουν: Απόστολος Αυγέρης, Γιώργος Γιαννούσης, Γιώργος Δρογγίτης, Σοφία Καψαμπέλη, Νίκος Χίλιος, Γιώργος Παπαευσταθίου, Ευδοξία Παπαχρήστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ