Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες

Στάσεις εργασίας και πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται να γίνουν νέες κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, 24ωρη απεργία θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πιθανότατα την Τρίτη 15 Φλεβάρη. Για την ίδια μέρα για το ζήτημα των συγκοινωνιών το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει κηρύξει παναττική 4ωρη στάση εργασίας 12 το μεσημέρι - 4 μ.μ. Ενδέχεται οι παραπάνω κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και των άλλων συγκοινωνιακών φορέων να διευρυνθούν ως προς τη διάρκειά τους.

Χτες στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό και από εκεί πήγαν στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας. Στο Χολαργό βρήκαν και ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου και εκπρόσωπός τους κάλεσε σε κοινό αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες πριν πάνε στο υπουργείο Μεταφορών σταμάτησαν έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΓΚΑ», ο οποίος όπως και τα άλλα αστικά μέσα ενημέρωσης βάλλουν συνεχώς κατά των αγώνων των εργαζομένων συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ