Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Στα γεμάτα» στην απεργιακή μάχη

Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ

...η αγανάκτηση και η οργή να γίνουν λαϊκό ποτάμι

MotionTeam

...η αγανάκτηση και η οργή να γίνουν λαϊκό ποτάμι
Στη μάχη της απεργίας, στις 23 Φλεβάρη, μπαίνουν από σήμερα οι ταξικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και γιαπί, βάζουν μπροστά το σχεδιασμό τους, ώστε να έρθουν σε πλατιά επαφή με τους εργαζόμενους. Με εξορμήσεις, συζητήσεις και συσκέψεις, επιδιώκουν, το κάλεσμα της απεργίας να φτάσει παντού. Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος, να σημάνει την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο βάρβαρο πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού. Για το λόγο αυτό, η μάχη αυτή μπορεί να αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πλατιών λαϊκών στρωμάτων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, φοιτητών και γυναικών. Σε αυτήν τη μάχη έχουν ριχτεί οι συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, θα γίνει στην πλατεία Ομόνοιας, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 π.μ. Στον Πειραιά, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, στις 10.30 π.μ.

Στον Πειραιά, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δράση τους για την προετοιμασία της απεργίας. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, αύριο Κυριακή, η αγωνιστική παράταξη ΕΣΑΚ Οδηγών Φορτηγών καλεί τον κλάδο σε σύσκεψη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην περιφρούρηση της απεργίας στους ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, «κουρελιάζοντας» ταυτόχρονα το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που εξακολουθεί η κυβέρνηση, για λογαριασμό των εφοπλιστών, να έχει σε ισχύ σε βάρος των ναυτεργατών. Απόφαση για απεργία αναμένεται να λάβουν και άλλα ναυτεργατικά σωματεία.

Η προχτεσινή μέρα δράσης ανέδειξε πως μπορεί...
Η προχτεσινή μέρα δράσης ανέδειξε πως μπορεί...
Σε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά, η ΠΑΣΕΒΕ Πειραιά, Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ και η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καλούν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και νέες, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, να ενώσουν τη φωνή τους, τη δύναμή τους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που επιτίθεται στο σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων, αυξάνοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, για να «βγει από την κρίση αλώβητο, να αυξήσει τα κέρδη του».

«Καμία αυταπάτη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, καμία αναμονή. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, έρχονται αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων». Απευθύνει το κάλεσμα «να οργανώσουμε μαζί την πάλη παντού» και τονίζει: «Μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Δε νομιμοποιούμε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Καλούμε σε οργανωμένη ανυπακοή, απειθαρχία στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μη δώσουν καμιά νομιμοποίηση στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των μονοπωλίων, της ΕΕ και των συμμάχων τους. «Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από τη συνεχή ανασφάλεια. Εχουμε τη δύναμη», σημειώνει με σχετική ανακοίνωση το Συνδικάτο. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ προχώρησαν, χτες, σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, μπροστά στις αρχαιρεσίες, που θα γίνουν στις 24 και 25 Φλεβάρη. Οι εργάτες αποφάσισαν πως χρειάζεται να προχωρήσουν στην καλύτερη οργάνωση και δράση μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Τέλος, τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, στις 6 μ.μ., πραγματοποιεί σύσκεψη στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ