Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«ELITE»
Σταθμός η απεργία για την κλιμάκωση του αγώνα

Σύσκεψη με τους εργάτες του εργοστασίου οργάνωσαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις στον κλάδο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, με ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Σταθμό για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η απεργία στις 23 Φλεβάρη. Αυτό επισήμανε χτες ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε σύσκεψη των εργαζομένων της «ELITE», που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Το κυλικείο του εργοστασίου ήταν γεμάτο από εργάτες και εργάτριες, που τον τελευταίο χρόνο, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, έχουν δώσει ένα σημαντικό και πολύμορφο αγώνα.

Ο Κ. Ζιώγας σημείωσε πως η αστική τάξη και τα κόμματά της, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Αυτό το δημιούργησαν οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους». Επισήμανε πως όσοι καλλιεργούν την άποψη ότι δήθεν «φταίνε όλοι» για τη σημερινή κατάσταση, στην πραγματικότητα «θέλουν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία των όσων συμβαίνουν. Οτι, δηλαδή, μια κοινωνική μειοψηφία νέμεται τον πλούτο που παράγει η πλειοψηφία του λαού». Υπογράμμισε, δε, ότι πλούτος υπάρχει, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, από τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων στη χώρα. Ο πλούτος, τόνισε, δεν μπορεί να μοιραστεί πιο δίκαια στον καπιταλισμό. «Χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης, όπου οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που οι ίδιοι θα παράγουν», υπογράμμισε.

«Σήμερα, χρειάζεται αγώνας που θα ενισχύει τη λαϊκή συμμαχία», σημείωσε. Να συγκεντρωθούν, δηλαδή, δυνάμεις, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες που προέρχονται από λαϊκά στρώματα, που θα προωθούν αυτόν το στόχο. «Και, σε αυτό τον αγώνα, μπορούμε να έχουμε και μικρές κατακτήσεις», είπε ο ομιλητής. Απαιτείται, υπογράμμισε, οργανωμένη απειθαρχία, λαϊκή ανυπακοή. «Τους νόμους που νομιμοποιούν την κλοπή του μόχθου της εργατικής τάξης δεν τους σεβόμαστε και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να ανατραπούν», τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα του 8ωρου, το οποίο κατοχυρώθηκε με το αίμα και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Ο Κ. Ζιώγας επισήμανε πως διαρκώς θα έρχονται χειρότερα και όσο δεν εξαλείφεται η βασική αιτία, θα συνεχίζεται η επέλαση σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ