Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνεχίζουν με αποφασιστικότητα

Κοινή ανακοίνωση των Οργανώσεων των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων
Ως μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων χαρακτηρίζουν την προχτεσινή κινητοποίηση των απόμαχων της δουλειάς οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Με κοινή τους ανακοίνωση χαιρετίζουν τους συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό τους κάλεσμα και καταγγέλλουν με αγανάκτηση τον αστυνομικό κλοιό που στήθηκε με εντολή της κυβέρνησης γύρω από το Μαξίμου. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΣΕΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συμμετείχαν στην χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) παναττική, πανσυνταξιουχική, μαχητική, συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πορεία που ακολούθησε προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να επιδώσουν το υπόμνημά τους στον πρωθυπουργό.

Η ΣΕΑ εκτιμάει ότι η συμμετοχή των απόμαχων της δουλειάς ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων, πράγμα που δείχνει τη θέληση των συνταξιούχων να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή - αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, που την απορρίπτουν στο σύνολό της.

Με αγανάκτηση καταγγέλλει τον αστυνομικό κλοιό που έγινε με εντολή της κυβέρνησης γύρω από το Μαξίμου "αποστειρώνοντας" την περιοχή από ενοχλητικές φωνές.

Οι συνταξιούχοι που πήγαν σε μια ειρηνική διαδήλωση βρήκαν στο δρόμο τους τα ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτυση έτοιμα να χτυπήσουν τον εχθρό - λαό, δηλαδή τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους πατεράδες τους.

Η ΣΕΑ και οι συνταξιούχοι, διατηρώντας την ψυχραιμία τους μπροστά σ' αυτή την τρομοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης, σταθερά και αποφασιστικά, κάνοντας καθαρό στους πάντες ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αλλά θα περάσουν, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τον αστυνομικό κλοιό.

Η πορεία έφτασε στο Μαξίμου και αντιπροσωπεία τους επέδωσε το υπόμνημά της στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Πεταλωτή, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το υπόμνημα και να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό συνάντηση με τη ΣΕΑ.

Στη συνάντηση καταγγέλθηκε η τρομοκρατική στάση της κυβέρνησης ενάντια στους συνταξιούχους και καθαρά δηλώθηκε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και τέτοιου είδους αντιμετώπιση των απόμαχων της δουλειάς δε θα τους πτοήσει.

Τέλος οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ευχαριστούν όσους τους συμπαραστάθηκαν, το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών κ.ά.

Με αποφασιστικότητα δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 23 Φλεβάρη μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ