Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Καταγγέλλουν τις απολύσεις και μετά συμφωνούν με τις ... απολύσειςν

Αποκαλυπτικός ο ρόλος της ΠΑΣΚΕ

Το περιστατικό που έρχεται από τη Ρόδο δείχνει το ποιόν του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ενώ στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ εμφανίζονται ...λάβροι κατά των απολύσεων των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι, ως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν τις απολύσεις των συμβασιούχων! Το παραπάνω αποκαλυπτικό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Και σημειώνει πως πρόκειται για την «απόλυτη αποκάλυψη της υποκριτικής τους στάσης στο εργατικό κίνημα, για το ποιος είναι ο ρόλος τους και ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζονται».

Οπως τονίζει, «στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν την πρόταση του δημάρχου», με το σκεπτικό ότι δε θα γίνουν παράνομοι για να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που απολύονται από τους Παιδικούς Σταθμούς». «Συμβάλλουν», σημειώνει το ΠΑΜΕ, «στην ακόμα σκληρότερη επίθεση προς τους πλέον ευάλωτους σήμερα εργαζόμενους, που καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό κοινωνικές υπηρεσίες όλου του νησιού». Και συνεχίζει: «Είναι ένα πρώτο δείγμα για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία επηρεάζει τόσο τη ζωή πολλών συμβασιούχων που πρόκειται να απολυθούν όσο και τη ζωή των κατοίκων και εργαζομένων της Ρόδου, που ενώ πληρώνουν φόρους και τέλη, θα στερηθούν όχι μόνο Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες».

Για να καταλήξει: «Διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά απόλυση. Κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, καμιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-07-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις απολύσεις συμβασιούχων (2017-08-05 00:00:00.0)
Πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες (2017-06-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής (2011-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ