Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ντροπή»!

Μια από τις πλευρές του νόμου για την Υγεία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και για τον οποίο ο Λοβέρδος είναι τόσο υπερήφανος, είναι η παρακάτω.

Την εξέθεσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, Ηλίας Μιχαλαρέας και παρουσιάστηκε στον «Ρ» στις 28 Γενάρη. Αντιγράφουμε:

*

«Η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου δεν έχει όρια για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Με έναν πρωτοφανή και ανάλγητο τρόπο, η κυβέρνηση δίνει βορά στους ιδιώτες χιλιάδες νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους.

Στο άρθρο 50 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου "σκούπα" του υπουργείου Υγείας προβλέπεται η επιχορήγηση από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού των "Δημοσίων μονάδων ή άλλων φορέων" που λειτουργούν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Με το άρθρο αυτό, η κυβέρνηση δεν ανοίγει μόνο τη δίοδο για τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες τόσο καιρό παράνομα εκμεταλλεύονταν την ανησυχία και τον πόνο των οικογενειών των εξαρτημένων λειτουργώντας προγράμματα αποτοξίνωσης.

Τους προσφέρει επιπλέον και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αλήθεια, αυτοί που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο πώς θα μπορέσουν να κοιτάξουν κατάματα τους πολίτες σε περιοχές όπως στα Χανιά, στη Βοιωτία και τα Τρίκαλα που απαιτούν τη δημιουργία στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων και εισπράττουν ως απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα; Για τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών κλινικών υπάρχουν;

Ντροπή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ