Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέρα πανελλαδικής δράσης για την ανεργία

Εξορμήσεις και πολύμορφες δράσεις σήμερα από τις Οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Μέρα πανελλαδικής δράσης της ΚΝΕ για την ανεργία η σημερινή, με τις Οργανώσεις σε όλη τη χώρα να εξορμούν με το κάλεσμα για ξεσηκωμό, για οργάνωση και αντεπίθεση στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη δουλειά. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας.

Σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες των νομών θα γίνουν το πρωί εξορμήσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ, εκεί που καθημερινά απολυμένοι, νέοι άνεργοι στην πλειοψηφία βρίσκονται για να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας, να εισπράξουν το πενιχρό βοήθημα. Εκεί που ξεδιπλώνει όλο του το «μεγαλείο» το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων. Το απόγευμα, σειρά έχουν οι σχολές μαθητείας όπου οι νέοι παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη μισοκατάρτιση και την εκμετάλλευση που τους προσφέρουν, ενώ εξορμήσεις θα γίνουν και σε στέκια νεολαίας.

Στην Αθήνα, το πρωί, θα γίνουν εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, Αιγάλεω, Αλίμου, Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευής, Βύρωνα, Καισαριανής, Γαλατσίου, Καλλιθέας και στην Πειραιώς.

Στον Πειραιά, στις 8 το πρωί, εξορμήσεις θα γίνουν στον ΟΑΕΔ Αγ. Σοφίας, Νίκαιας και στα Ταμπούρια. Στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει περιοδεία στη ΣΚΥΠ.

Οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προγραμματίζουν στις 10 π.μ., εξορμήσεις στα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε Καλαμαριά, Χαριλάου και Δωδεκανήσου, στις 2 μ.μ, εξορμήσεις στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ σε Νεάπολη και Ωραιόκαστρο, στις 7 μ.μ., πικετοφορίες σε Κέντρο Θεσσαλονίκης, Πολίχνη, Εύοσμο και Αγία Τριάδα (Ευκλείδη).

Σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα στις 10 π.μ. θα γίνει παρέμβαση στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και στο Βόλο σε σχολές μαθητείας. Σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας θα γίνουν εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας και συνοικίες.

Σε Γιάννενα, Αρτα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αγρίνιο στις 10 το πρωί θα γίνουν εξορμήσεις στα κατά τόπους ΟΑΕΔ. Το απόγευμα στα Γιάννενα, προγραμματίζονται πικετοφορίες στα σεισμόπληκτα και στις εργατικές κατοικίες στα Μάρμαρα. Ανάλογες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Σε Χαλκίδα και Λαμία θα γίνουν εξορμήσεις στα γραφεία και στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Στις ίδιες πόλεις, καθώς και στη Λιβαδειά και την Αμφισσα, το απόγευμα οι οργανώσεις εξορμούν σε στέκια νεολαίας.

Στα Χανιά, στις 8 το πρωί θα γίνει εξόρμηση στον ΟΑΕΔ και στις 7 το απόγευμα στο νυχτερινό του Δαίδαλου. Στο Ηράκλειο, στις 7 το πρωί εξόρμηση στη βιομηχανική περιοχή και στις 8.30 στον ΟΑΕΔ. Το απόγευμα η ΚΝΕ προγραμματίζει εξορμήσεις σε σχολές κατάρτισης και στην Ν. Αλικαρνασσό, όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Στο Ρέθυμνο, στις 8 το πρωί γίνεται εξόρμηση στον ΟΑΕΔ και στις 6 μ.μ. στις εργατικές κατοικίες Σαρακίνας και το Τσεσμέ.

Σε Πάτρα, Καλαμάτα, Πύργο, Τρίπολη και Σπάρτη τα μέλη της ΚΝΕ θα βρεθούν το πρωί στους ΟΑΕΔ και το απόγευμα στις σχολές μαθητείας, ενώ εξορμήσεις θα γίνουν και σε νυχτερινά σχολεία. Πανεξόρμηση προγραμματίζεται το απόγευμα στην Πάτρα, στα Ζαρουχλέικα, στα Προσφυγικά και την Παραλία.

Στην Κεφαλονιά θα γίνει εξόρμηση το μεσημέρι στην ΑΕΝ στις 12.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ