Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Κήρυγμα μίσους για το λαό και το δίκιο του

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ

Σε μετωπική σύγκρουση με όσους αντιστέκονται στο αντιλαϊκό μνημόνιο, καλεί το μεγάλο κεφάλαιο, διά του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, μπροστά στην αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση. Την ίδια ώρα, έρχονται στην επιφάνεια οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ντόπιας πλουτοκρατίας, που ανησυχεί από την κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και ταυτόχρονα, κάθε μερίδα, προβάλλει τα ιδιαίτερα συμφέροντά της απέναντι στη δοσμένη αντιλαϊκή στρατηγική.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος κάνει προκλητικά λόγο για «δημαγωγούς του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου» που συμπεριφέρονται «σαν να θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο κατευθείαν στον γκρεμό» και διακατέχονται από «ανευθυνότητα, ιδεοληψία ή ιδιοτέλεια»! Αφού επαναλαμβάνει ότι πρέπει να γίνουν οι «αναγκαίες αλλαγές», επικαλείται «τη σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία» που «θέλει να επιβιώσει».

Το ΚΚΕ

Για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:

«Δικαιολογημένη η οργή του εκπροσώπου των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι όντως αχάριστοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που αγανακτούν και αρνούνται τη θυσία των δικαιωμάτων τους και τη δωρεάν παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε αυτούς που εκπροσωπεί. Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο έπρεπε οι εργαζόμενοι με χαμόγελο και τραγούδι να πηδούν στον γκρεμό, ευχαριστημένοι που θυσιάζονται για να φτάσουν τα 1.000 δισ. οι καταθέσεις των κεφαλαιοκρατών στην Ελβετία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ