Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Συνεχίζει να θερίζει η επιδημία χολέρας στην Αϊτή και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει το θάνατο σε 4.452 ανθρώπους από την απαρχή της εμφάνισής της στις 20 Οκτώβρη, ενώ 225.668 κρούσματα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Υγείας.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ.-- Νέο γύρο κινητοποιήσεων έχουν αρχίσει οι φοιτητές στο Πουέρτο Ρίκο ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων, κινητοποιήσεις που άρχισαν σχεδόν ένα χρόνο πριν. Στο μεταξύ οι συγκρούσεις δε λείπουν με την αστυνομία, καθώς μετά από απόφαση του κυβερνήτη Λουίς Φορτούνιο οι αρχές ασφαλείας έχουν αναλάβει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς την αστυνόμευση των πανεπιστημιουπόλεων, κυρίως στο Ρίο Πιέδρας στο Σαν Χοσέ, ενώ παραιτήθηκε και ο πρύτανης Χοσέ Ραμόν δε λα Τόρε, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

ΣΕΟΥΛ.-- Νέο γύρο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ξεκινούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός ΗΠΑ και Νότια Κορέα. Οι ασκήσεις θα γίνουν από τις 28 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μάρτη με τη συμμετοχή 12.800 Αμερικανών πεζοναυτών και 200.000 Νοτιοκορεατών στρατιωτών.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Συνεχίζονται οι αμερικανικές πιέσεις προς το Πακιστάν, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο διπλωματικός υπάλληλος των ΗΠΑ που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους στη Λαχόρη, υποστηρίζοντας ότι ήταν σε αυτοάμυνα. Χτες στο Πακιστάν έφτασε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, Τζον Κέρι, προκειμένου να έχει συνομιλίες για το θέμα, ενώ οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την κυβέρνηση να μη δράσει αθωωτικά για τον Αμερικανό.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων της δημόσιας εταιρείας «STIB» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασφαλείας των οδηγών, οι οποίες θεωρούνται ανεπαρκείς, μετά την επίθεση που δέχθηκε οδηγός του μετρό το βράδυ της Δευτέρας από άγνωστο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και του προκάλεσε κάταγμα στο χέρι.

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Οι στρατιώτες της φιλοδυτικής «μεταβατικής» κυβέρνησης εξακολουθούν να εξολοθρεύουν αμάχους με κάθε αφορμή. Χτες, αιματοκύλισαν ειρηνική πορεία εκατοντάδων ανθρώπων στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου και ρίχνοντας εν ψυχρώ πυρά κατά του πλήθους σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις και τραυμάτισαν άλλους 17.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί από χτες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, που σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ