Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Ανακοίνωση με αφορμή τον ελλιμενισμό στους Καλούς Λιμένες εμπορικού πλοίου που έχει ναυλωθεί από το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό

Από παλιότερη παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Από παλιότερη παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Ανακοίνωση με αφορμή τον ελλιμενισμό στους Καλούς Λιμένες εμπορικού πλοίου, ναυλωμένου από το αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό, εξέδωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Οι εξελίξεις που δρομολογούνται με επίκεντρο τη Λιβύη φέρνουν στην επικαιρότητα το ρόλο που παίζει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και οι λιμενικές εγκαταστάσεις στους Καλούς Λιμένες, στη νότια Κρήτη, όπου ήδη έχει ελλιμενιστεί αμερικανικό πλοίο με κοντέινερ άγνωστου περιεχομένου με ό,τι συνέπειες για το λαό της Κρήτης.

Το πλοίο βρίσκεται εκεί από τις 23 του Φλεβάρη και θα παραμείνει για μερικές μέρες με τις Λιμενικές Αρχές του νησιού να του παρέχουν φύλαξη σε 24ωρη βάση. Το ίδιο πλοίο ήταν που στις 23 Μάρτη του 2009 είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αστακού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και επιβεβαιώνοντας από τότε τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ ότι θαλάσσιες πύλες της χώρας χρησιμοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες για τη διακίνηση στρατιωτικού και άλλου επικίνδυνου υλικού στα μέτωπα των πολέμων.

Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει μυστική την παρουσία του πλοίου και σε κάθε περίπτωση την αποστολή του. Το "ROY. M. WHEAT" είναι ένα από τα 15 φορτηγά πλοία, που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, στο πλαίσιο του προγράμματος "Prepositioning programm". Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προβλέπει τη μίσθωση εμπορικών πλοίων διαφόρων τύπων για τη μεταφορά πολεμικού υλικού και προμηθειών για τον αμερικανικό στρατό στα πολεμικά μέτωπα.

Την ίδια στιγμή, η βάση της Σούδας έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους στην περιοχή για την προώθηση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Η ΝΕ Ηρακλείου καλεί το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να καταδικάσουν την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε βάρος των διαδηλωτών στη Λιβύη και κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια.

Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών της περιοχής. Καμία διευκόλυνση μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας μας ή μέσω κάθε άλλου τρόπου. Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να δηλώσουν μαζικό και δυναμικό "παρών" στην Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στα Χανιά, την Κυριακή 20 Μαρτίου που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού στα πλαίσια και της διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, που θα πραγματοποιήσουν στα Χανιά, στις 19 και 20 Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ