Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ: «Οι αγορές (...) θεωρούν αδύνατη την αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, ακόμα και αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του μνημονίου, εάν δεν υπάρξει επαρκής ευρωπαϊκή βοήθεια για την "τακτοποίησή του". Εχουν δίκιο, με την έννοια ότι η Ελλάδα τα επόμενα πέντε χρόνια καλείται να αποπληρώσει χρέος περίπου... 180 δισ.! Οση "εσωτερική υποτίμηση" κι αν κάνουμε και... τζάμπα να δουλεύουμε, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Και βέβαια οι αγορές δεν θα μας δανείζουν. Αρα ή η τρόικα θα μας δώσει νέο δάνειο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. `Η κάποια άλλη λύση (πολύ καθυστερημένα) "συντεταγμένης αναπροσαρμογής" του χρέους θα γίνει. `Η θα πάμε σε μια "κλασική χρεοκοπία", με τις γνωστές συνέπειες... (...) Ο κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση είναι στον "ενδιάμεσο χρόνο" να χαθεί ο έλεγχος των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ελλάδα, καθώς το μνημόνιο θα εμφανίζεται ως ένα "μνημόνιο χωρίς προοπτική"» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ: «Θέσεις μερικής απασχόλησης (με 5ωρα - 6ωρα) για 50.000 - 60.000 ανέργους σε περιοχές υψηλής ανεργίας θα φέρουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες καθιερώνονται μέχρι τον Απρίλιο (...) Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να εκτελούν μικρά κατασκευαστικά έργα, να παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. φροντίδα ηλικιωμένων), να πωλούν προϊόντα (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία) και να διεκπεραιώνουν μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ: «Ο καλύτερος τρόπος για να διαιωνίζεις προβλήματα είναι εκείνος του ΚΚΕ. Τίποτε δεν μπορεί να λυθεί εντός του υπάρχοντος συστήματος (ούτε καν το παράνομο παρκάρισμα), αλλά όλοι θα πρέπει να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία του κομμουνισμού επί της γης. Ως τότε, οξύνουμε τα προβλήματα διά της ανυπακοής (παρκάρουμε δηλαδή όπου θέλουμε) έτσι ώστε να οργιστούν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση οι αυτοκινητιστές και να ζητήσουν επίσπευση της Δευτέρας Παρουσίας» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ