Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κάλπικες ελπίδες και αντιλαϊκή συναίνεση

Να διασώσει το κόμμα του από την κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια επιχειρεί ο Α. Σαμαράς

Ψεύτικες ελπίδες και υποκριτική ευαισθησία απέναντι στα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική, επιχειρεί να πουλήσει ο Α. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να κρύψει ότι συνυπηρετεί την ίδια στρατηγική με το ΠΑΣΟΚ.

Τα άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης, οι δημαγωγικές διαπιστώσεις και η επίδειξη κάλπικης ευαισθησίας για τα προβλήματα των οικονομικά ασθενέστερων, περίσσεψαν κατά τη χτεσινή, προεκλογικού χαρακτήρα, περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η μοναδική έγνοια του Α. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου, ήταν να δείξει ότι τάχα το κόμμα του είναι «δίπλα στον απλό πολίτη», με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο του.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό και υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος είναι να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε προκλητική επίδειξη δήθεν ευαισθησίας απέναντι στα θύματα της κρίσης και της κυρίαρχης πολιτικής, που και το κόμμα του στηρίζει, λέγοντας ότι «χρειάζεται η στήριξη των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση».

Δεν κατάφερε ωστόσο να κρύψει τον πραγματικό στόχο της τακτικής του, συμπληρώνοντας ότι «αυτή την ευαισθησία δεν θα την αφήσουμε ούτε στην Αριστερά να την μονοπωλήσει, ούτε στο ΠΑΣΟΚ». Επί της ουσίας, επιβεβαίωσε την υποκρισία απέναντι στα λαϊκά στρώματα, από τη δυσαρέσκεια των οποίων προσπαθεί να διασώσει το κόμμα του, για λογαριασμό συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο Α. Σαμαράς απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στις προωθούμενες αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει και φιλολαϊκή «έκδοση» της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα. Σ' αυτό το πνεύμα, επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει μία και μόνο αποκλειστική πορεία που της έχει βάλει το μνημόνιο και δεν έχει κοιτάξει καθόλου τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα στο μνημόνιο εάν το είχε διαπραγματευτεί».

Οσο για τη δήθεν «εναλλακτική πρόταση» του κόμματός του, παρέπεμψε στο «Ζάππειο 2», κάνοντας δημαγωγικά λόγο για «μια άλλη πορεία εξόδου από την κρίση». Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ μάχεται για να υλοποιηθούν οι αξιώσεις του κεφαλαίου, μερίδα του οποίου αποτελούν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές. Οι αρμόδιοι τομεάρχες, μετά από συνάντηση που είχαν χτες με τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απ. Βεντούρη, κάλεσαν την κυβέρνηση να παρέμβει απέναντι «στον υπερβολικό φόρο προστιθέμενης αξίας, τα υψηλά τέλη υπέρ τρίτων ή την ξέφρενη κούρσα του πετρελαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά κατάσχεση για το νερό (2013-06-11 00:00:00.0)
Αναμόρφωση του συστήματος... (2013-05-17 00:00:00.0)
Ψεύτικες «ελπίδες» (2009-12-01 00:00:00.0)
Παραπλάνηση και κοροϊδία για την κρίση (2008-11-13 00:00:00.0)
Οι «μαύροι» ανάδοχοι (2007-07-07 00:00:00.0)
Η δημαγωγία «ισχυρό όπλο» (2004-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ