Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΟΑΕΕ
Καταγγέλλουν το κόψιμο του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Τα νέα μέτρα σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που προωθεί για το ΣΕΠΕ και το Ασφαλιστικό, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Ενα από τα μέτρα, όπως σημειώνουν, είναι να κόψει το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, ένα μικρό ποσό που συμπληρώνει τις συντάξεις πείνας που παίρνει το 70% των συνταξιούχων.

«Είναι ένα μέτρο σκληρό και απάνθρωπο γιατί δεν μπορεί να θεωρείται τεκμήριο ένα σπιτάκι που έτυχε να έχει ο συνταξιούχος και να του κόβουν το ΕΚΑΣ. Αρκετά αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους με την περικοπή των δώρων και του θερινού επιδόματος. Μόνο οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ για το 2010 έχασαν 600 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 θα χάσουν άλλα 800 εκατομμύρια. Χώρια η καθήλωση των συντάξεων που έχουν να δοθούν αυξήσεις εδώ και 4 χρόνια.

Αλλά τι περιμένουμε από μια κυβέρνηση που θεωρεί το γήρας ότι είναι "κόστος"», υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι και δηλώνουν: «Σύντομα θα βρεθούμε στους δρόμους διεκδικώντας: Να μην περικοπεί το ΕΚΑΣ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Καμιά περικοπή στα δώρα και στο θερινό επίδομα. Δωρεάν και καλής ποιότητας Υγεία για όλο το λαό. Οχι στον ΕΟΠΥΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ