Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔ
Σε αδιέξοδο με νέες ταλαιπωρίες

Σε νέα ταλαιπωρία και αδιέξοδο οδηγεί η κυβέρνηση τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στην Αττική, καθώς αντί να εξοφλήσει άμεσα τους φαρμακοποιούς με κρατική χρηματοδότηση, τους στέλνει στα φαρμακεία του ΙΚΑ γιατί οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων.

Μετά από συμφωνία του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ χιλιάδες ασφαλισμένοι του δημοσίου στην Αττική θα προμηθεύονται τα φάρμακα απ' τα εφτά φαρμακεία του Ιδρύματος στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα ατέλειωτες ουρές. Συνολικά απ' τα φαρμακεία του ΙΚΑ θα χορηγούνται τα φάρμακα που περιέχουν 164 δραστικές ουσίες, δηλαδή πολλαπλάσιες συσκευασίες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και σκευάσματα που φτάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ.

Απ' τη μεριά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), σε ανακοίνωσή του, προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή του για το σταμάτημα της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, αναφέροντας ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει λογαριασμούς 8-10 μηνών, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τα λεγόμενα 89 ακριβά φάρμακα.

  • Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΔ έκανε γνωστό ότι δε θα χρειαστεί θεώρηση των βιβλιαρίων νοσηλείας για το 2011.
Αναστάτωση και στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, σε νέα αναστάτωση στα νοσοκομεία θα οδηγήσει και η μη εξόφληση των χρεών προς τους προμηθευτές.

Στην τελευταία συνέλευση του Συνδέσμου των προμηθευτών (ΣΕΠ) εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να «χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής παραδόσεων» για την είσπραξη των οφειλών των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το ΣΕΠ, στα 195 μέλη του οφείλονται 600 εκατ. ευρώ για το 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ