Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Κινητοποίηση σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας

Συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκε στη χτεσινή σύσκεψη. Στις 14 Απρίλη θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση

Με την αγωνιστική κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα στις 4.30 το μεσημέρι στα διόδια της Ελευσίνας από εργαζόμενους, μαθητές, γυναίκες του Περάματος και εργαζομένους της Ζώνης, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας ξεκινά τη δράση της η Λαϊκή Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο Πέραμα, με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των εργαζομένων θα ξεκινήσουν πούλμαν στις 3.30 το μεσημέρι από την πλατεία Ηρώων του Περάματος και από την αρχή του Σχιστού.

Με τη σημερινή κινητοποίηση η Επιτροπή θα αναδείξει ότι η συρρίκνωση της Ζώνης, η ανεργία και η εξαθλίωση που πλήττει τους εργαζόμενους του κλάδου και τις οικογένειές τους, το ξεχαρβάλωμα συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, είναι υπόθεση που πρέπει να αφορά όλο το λαό.

Η Λαϊκή Επιτροπή στο Πέραμα πήρε «σάρκα και οστά» στις 19 Μάρτη. Χτες, το μεσημέρι έγινε σύσκεψη στο παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στη Ζώνη του Περάματος. Μετά από συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, μαζικών φορέων, επαγγελματοβιοτέχνες και νεολαίοι, καθορίστηκε και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με πρώτη κορύφωση τη 14η Απρίλη, όπου θα γίνει πανπεραματιώτικη συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της πόλης.

Δράση για τα λαϊκά προβλήματα

Στην πορεία μέχρι τις 14 Απρίλη και σε συνέχεια της σημερινής κινητοποίησης, έχει αποφασιστεί:

Στις 28 Μάρτη, στις 11 το πρωί, μαζική παράσταση στο Δημαρχείο, όπου θα κατατεθεί στη δημοτική αρχή της πόλης, η οποία είναι φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής, το πλαίσιο πάλης της Λαϊκής Επιτροπής.

Την Τετάρτη 30 Μάρτη, μαζική συμμετοχή στο παμπειραϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Την Πέμπτη 31 Μάρτη, στις 3 το μεσημέρι, συγκέντρωση των εργαζομένων όλων των κλάδων, μαθητών, γυναικών, μικρών ΕΒΕ του Περάματος στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά - τα σωματεία της Ζώνης ήδη έχουν αποφασίσει παύση εργασιών στις 2 το μεσημέρι - και πορεία στον ΟΛΠ.

Στις 4 Απρίλη, αγωνιστική κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν με τους λογαριασμούς στο χέρι οικογένειες ανέργων που είτε ήδη τους έχουν κόψει το ρεύμα, είτε αναμένεται διακοπή. Εχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στις 8 το πρωί, στην αφετηρία των λεωφορείων, στο τέρμα του Περάματος.

Στις 7 Απρίλη, στις 9 το πρωί, αποφασίστηκε μαζική παρέμβαση στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, απαιτώντας να έχουν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να πληρώνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ