Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο χώρο της εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο των αυριανών κινητοποιήσεων θα είναι και οι εξελίξεις της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, οδηγεί τα παιδιά της εργατικής τάξης στην αμορφωσιά, παραδίδει όσα σχολεία δεν κλείσουν στις επιχειρήσεις. Εξελίξεις που έρχονται να «κουμπώσουν» με την πολιτική που στέλνει στην γκιλοτίνα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και στρώνουν το δρόμο για την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αύριο απεργούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί να δοθεί βροντερό «παρών» στα συλλαλητήρια και να απαιτήσουν για μια ακόμα φορά «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!». Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Στη Ζάκυνθο

Τη στήριξη της απεργίας των εκπαιδευτικών αποφάσισαν μια σειρά φορείς στη Ζάκυνθο, σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Επιτροπή Παιδείας του ΠΑΜΕ, γονείς από Συλλόγους του νομού, εκπρόσωποι του ΜΑΣ και μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ