Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σημαντική παρέμβαση για τους ανέργους

Η ανάγκη του συντονισμού και της οργανωμένης δράσης για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε κάθε κλάδο, την αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αναδείχτηκε και χτες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Την ανάγκη αυτή σηματοδότησε και η απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου - ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - να παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη στους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και όλου του Πειραιά, απόφαση που θα διεκδικήσουν αγωνιστικά την υλοποίησή της.

Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν η παρέμβαση στη γενική συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στο Πέραμα με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων της Ζώνης. Ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, μιλώντας στη συνέλευση εκ μέρους της Επιτροπής, ανέφερε ότι «είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων η συρρίκνωση της Ζώνης και συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας, όταν κόβουν το ρεύμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, όταν τα αγαθά, όπως της Υγείας, της Παιδείας, μετατρέπονται σε κερδοφόρους τομείς για το κεφάλαιο πλήττοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους». Και κάλεσε να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Λαϊκή Επιτροπή στο Νοσοκομείο στις 7 του Απρίλη.

Από την πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές, που πήραν το λόγο, με τη φράση ότι «το νοσοκομείο καταρρέει» να κυριαρχεί, ανέδειξαν τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει και αυτό το νοσοκομείο και συνολικά η Υγεία από την αντιλαϊκή πολιτική και προγραμμάτισαν νέα γενική συνέλευση για την ερχόμενη Παρασκευή ώστε να καθορίσουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ