Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για Υγεία και Παιδεία

Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή και σε 23 ακόμα πόλεις

Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ στην Υγεία επιφυλάσσει εξαθλίωση, ταλαιπωρία και άγρια χαράτσια για τους ασθενείς την ώρα της ανάγκης (φωτ. από νοσηλεία ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού»)
Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ στην Υγεία επιφυλάσσει εξαθλίωση, ταλαιπωρία και άγρια χαράτσια για τους ασθενείς την ώρα της ανάγκης (φωτ. από νοσηλεία ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού»)
Αγωνιστική δράση για τα προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας αναλαμβάνουν το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς με κοινές κινητοποιήσεις σήμερα σε 25 πόλεις όλης της χώρας.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας - Πειραιά - Αττικής, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε όλες τις πόλεις, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημόσιων Υπαλλήλων Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η ΔΗΠΑΚ Αυτοαπασχολούμενων Γιατρών και Φαρμακοποιών και καλούν στη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα είναι η δεύτερη μέρα για τη 48ωρη απεργία των γιατρών, ενώ 24ωρη απεργία έχουν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Χωρίς καθυστέρηση οργανώνουμε την κοινή ενιαία πάλη. Ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία και τη συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα των γονιών και των γυναικών», δηλώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των γονιών, των συνταξιούχων κ.ο.κ. στο κοινό τους κάλεσμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Κοινή πάλη για το δικαίωμα στην Υγεία

Την ανάγκη κοινής πάλης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, υπογραμμίζουν στο «Ρ» με δηλώσεις τους ο Αλέξανδρος Tομαράς παιδίατρος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών», ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ.

«Το κλείσιμο νοσοκομείων, το κλείσιμο του ΙΚΑ, η παράδοση των προμηθειών και της ΠΦΥ στους ιδιώτες και επιχειρηματίες, το ελάχιστο πακέτο παροχών, σε συνδυασμό με αφαίρεση από τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων εκατοντάδων εξετάσεων και φαρμάκων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, εξαναγκάζει το λαό να πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του μεγάλα ποσά, δυσβάσταχτα για το πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα. Η ίδια πολιτική καταστρέφει αναπόφευκτα μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Τους οδηγεί σε εξαθλίωση, κλείσιμο των ιατρείων τους, στην ανεργία και ιδιαίτερα τους νέους τους οδηγεί στη μετανάστευση ή στην άγρια εκμετάλλευση από τα μονοπώλια της Υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, με μπλοκάκι και μισθό 530 ευρώ. Επόμενα, εργαζόμενοι και γιατροί έχουν κοινά συμφέροντα, κοινό αντίπαλο.

Αυτή η αντικειμενική βάση πρέπει να λειτουργήσει σαν ενοποιητικός παράγοντας για τη δημιουργία του παλλαϊκού μετώπου που θα εναντιωθεί και θα αντιπαλέψει το μαύρο μέτωπο με όρους ανυπακοής, σύγκρουσης, ανατροπής», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τομαράς.

Στο στόχαστρο η υγεία των λαϊκών στρωμάτων

«Οι αρνητικές αλλαγές που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει στα θέματα της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δημιουργούν τεράστια προβλήματα για τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, γενικότερα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Με τη σημερινή συγκέντρωση οργανώνουμε την ενιαία πάλη, ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα, παλεύουμε και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για την αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ο πλούτος να υπηρετήσει τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας», τόνισε ο Δ. Κουμπούρης.

«Η "στάση πληρωμών" από το κράτος για την υγεία έγινε "παύση παροχών" από φαρμακεία και από γιατρούς. Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βιώνουν την έλλειψη προγραμμάτων πρόληψης, δημόσιων και δωρεάν κέντρων υγείας, με ιδιαίτερα ιατρεία και κοινωνικές υπηρεσίες για την προστασία της μητέρας και του παιδιού, οι γυναίκες ΑμΕΑ ή οι γυναίκες με παιδιά ΑμΕΑ, αναγκάζονται να πληρώνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, στερούνται την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Δίνουμε οργανωμένη ταξική απάντηση για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε η Κ. Μπουντούρογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ