Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα σ' ό,τι τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση

Αιτήματα αιχμής των σημερινών κινητοποιήσεων, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Παιδείας, είναι να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων - μια από τις πιο αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές εξελίξεις που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, τσακίζοντας συγχρόνως τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών - και ο νόμος πλαίσιο, ο νόμος έκτρωμα που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση.

Για τις σημερινές συγκεντρώσεις απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα τα τοπικά Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και οι επιτροπές εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια συμμετέχει και ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 10.30 το πρωί ως το τέλος της βάρδιας. «Ζούμε καθημερινά το τι γίνεται με την Παιδεία, από το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανεπιστήμιο. Ολα έχουν ένα κοινό στόχο, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Γνώση λειψή, με το σταγονόμετρο, για μελλοντικούς εργαζόμενους με σχέσεις εργασίας διαφόρων ταχυτήτων, όπως και τα πτυχία τους. Αμεση σύνδεση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με την κοινωνία, λένε (εσύ εργαζόμενη βλέπε την αλήθεια, την αγορά). Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση, καμιά υποταγή, κανένας εφησυχασμός, αντεπίθεση τώρα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ