Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ζητάει ρόλο στο ρετουσάρισμα του συστήματος

Με εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής και την έγκριση θέσεων και καταστατικού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρώτο συνέδριο της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία ήταν ο Φ. Κουβέλης, που εκλέχτηκε με ποσοστό 97,31%. Το συνέδριο επιβεβαίωσε αυτό που με το «καλημέρα» της ΔΗΜΑΡ είχε φανεί, τον σαφή σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό, την εγγύτητα με το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διάθεση να συγκλίνουν μαζί του και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και πέταξε στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι για πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα πάνε το διάλογο ένα βήμα παραπέρα, σε μια ενδεχόμενη σύμπραξη: «Ο διάλογος στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός (σ.σ. χαιρετίζοντας την έναρξη του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ), όταν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται απλώς ακρόαση των απόψεων και εντέλει γίνεται πολιτικός μονόλογος» για να αποσαφηνίσει στη συνέχεια ότι «η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να διαμορφωθούν σε πολιτικό επίπεδο, οι όροι και οι προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και φερεγγυότητας προσώπων, για την υλοποίηση της εναλλακτικής προοδευτικής προοπτικής διακυβέρνησης».

Είναι φανερή η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην κυοφορούμενη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που στόχο έχει να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για την κυρίαρχη πολιτική, την οποία και η ίδια υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ