Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ

ΕΠΕΛΑΣΗ: «Φτάνουμε, κατά τα φαινόμενα, στη δεύτερη φάση των περικοπών, που θα επέλθουν μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου (...) Ο,τι δεν έγινε τόσα χρόνια θα γίνει "βιαίως" μέσα σε λίγους μήνες, αφού η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εφαρμόσει το νέο μισθολόγιο από την 1η Ιουλίου (...) Οι αποδοχές στο Δημόσιο θα υποστούν γενναίο "κούρεμα" έως και 30% (...) Διά της μεθόδου του επιμερισμού στους 12 μισθούς, χάνονται πλέον οριστικά τα αυτόνομα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας, για την ακρίβεια ό,τι είχε απομείνει από αυτά (...) Το "μαχαίρι" θα πέσει βαρύ σε πλήθος άλλων επιδομάτων όλων των κατηγοριών, με αποτέλεσμα οι αμοιβές της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων να υποστούν νέα συρρίκνωση (...) Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι πιθανότατα θα περάσει και τις νέες περικοπές χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΔΙΕΞΟΔΑ: «Μια ανασύνθεση της κυβερνήσεως είναι ευθύνη αποκλειστική του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος με μια τέτοια κίνηση θα δώσει και το σήμα του για τις μελλοντικές εξελίξεις (...) Χειρότερη εξέλιξη θα μπορούσε να λογίζεται η προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να είναι βεβαία η ανάδειξη κυβερνητικής πλειοψηφίας» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ: «Ενας από τους βασικούς λόγους που έχουμε φτάσει στο ναδίρ είναι το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται επίμονα να χρησιμοποιήσουν σε καίριες θέσεις μη πολιτικούς και ανθρώπους της αγοράς (...) Το πολιτικό σύστημα έφτασε στα όριά του και δεν μπορεί να διαχειρισθεί την κρίση εκτός αν αποφασίσει να ξεπεράσει τις φοβίες και τις ανασφάλειές του και να αναθέσει δύσκολες αποστολές σε σοβαρούς, μη κομματικούς, ανθρώπους» (το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ