Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ισχυρή στήριξη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «αποσπασματικότητα» στο σάρωμα του λαού

Γερές πλάτες στην κυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια ώρα προσπαθεί να θολώσει τα νερά με φραστικούς λεονταρισμούς και άσφαιρα πυρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι τάχα «δεν θα προσφέρει συνενοχή» στην κυβέρνηση, για να κρύψει ότι στην πράξη συμπλέει και στηρίζει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει το παραμικρό να ψελλίσει για τα νέα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αρκούν και πιέζει για τη λήψη πιο «ριζικών διαρθρωτικών τομών», με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Από τη σκοπιά αυτή, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί προωθεί «τμηματικά, σταδιακά και αποσπασματικά» τις διαρθρωτικές αλλαγές που σαρώνουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θωρακίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για να αποδώσουν πρέπει να εφαρμοστούν «άμεσα και στο σύνολό τους».

Παρά τις κορόνες ότι «δεν θα τους προσφέρουμε συναίνεση», ο ίδιος ο Α. Σαμαράς παραδέχεται σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» ότι «σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα ψηφίσαμε τα περισσότερα σχετικά νομοσχέδια». Δηλώνει ωστόσο ότι «οι πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές είναι άλλες», πλειοδοτώντας στη λήψη πιο γενναίων φιλομονοπωλιακών μέτρων. «Πραγματική αλλαγή είναι η απλούστευση της φορολογίας και η δημιουργία μόνιμου φορολογικού συστήματος που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα», λέει και ισχυρίζεται ότι οι φορολογικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης «τιμωρούν την επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει πράσινο φως στο νέο πακέτο μέτρων που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα και επιχειρεί να διασώσει τα «αντιπολιτευτικά» προσχήματα, λέγοντας ότι δεν συμμετέχει στο «διάλογο» για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2014.

Τα ίδια επανέλαβε και στη συνδιάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ της ΝΔ, όπου περιορίστηκε σε μια σκόπιμα νεφελώδη και παραπλανητική αναφορά πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων» (!) και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι σημαία του κόμματός του είναι η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου: «Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον, όταν η Ελλάδα θα παράγει και θα εξάγει προϊόντα, θα είναι ανταγωνιστική, θα αξιοποιεί ό,τι πλεονέκτημα διαθέτει», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας βέβαια από τη σκοπιά της ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια και όχι τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες.

Κραυγαλέο παράδειγμα για τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ αποτελεί η θέση που πήρε για τις εξελίξεις στην Κερατέα, όπου αφ' ενός κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου» (σ.σ. του ΧΥΤΥ) και από την άλλη καταδίκασε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο η τραγική απραξία της κυβέρνησης να αποτελεί κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ