Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέες αβεβαιότητες στα επιτόκια του ευρώ...

Χοντραίνουν τα παζάρια για «αναδιάρθρωση - κούρεμα» του κρατικού χρέους

Συνθήκες που έρχονται να βαθύνουν την καπιταλιστική κρίση, να επιτείνουν τα αδιέξοδα και τις «αστοχίες» της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος του λαού και που ταυτόχρονα κουβαλάνε τα νέα αντιλαϊκά πακέτα και για ποσά τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ φέρνουν οι νέες κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις από την ΕΕ, συγκεκριμένα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που περνά σε κύκλο ανοδικής φάσης των επιτοκίων του ευρώ, ενδεχομένως από αυτή κιόλας την εβδομάδα.

Για «ανησυχητική εξέλιξη» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στους «Financial Times», προσθέτοντας ότι η επίδραση θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα ακολουθήσουν νέες αυξήσεις επιτοκίων...

Ταυτόχρονα, η Κομισιόν έδωσε χτες το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του φρέσκου κρατικού πακέτου με τα ακόμη 30 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου, που όλα δείχνουν ότι ούτε και σε αυτά πρόκειται να αρκεστούν, ειδικά τώρα που φαίνεται να χάνουν νέους πόντους ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλα κοιναγορίτικα τραπεζικά μονοπώλια. Τα αδιέξοδα επιτείνονται και στο επίπεδο της λεγόμενης δημοσιονομικής διαχείρισης από τα κόμματα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ετσι και τα βάσανα του λαού αποδείχνονται η απόλυτη ματαιότητα, έχουν μοναδικό στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου, καθώς μέσα σε όλα τα άλλα έρχεται τώρα και η ανοδική φάση των επιτοκίων, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την τοκογλυφία με το κρατικό χρέος, να διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις για τα νέα εμφανιζόμενα ελλείμματα και αποκλίσεις. Με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό των Οικονομικών να «διαβεβαιώνουν» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους» το ΔΝΤ σε επίσημη ανακοίνωση απλά «ενημερώνει» για τις παρεχόμενες «κυβερνητικές διαβεβαιώσεις» χωρίς όμως να αφήνει έστω και την παραμικρή νύξη ότι και τις ενστερνίζεται. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ισχυρίστηκε πως η «αναδιάρθρωση - κούρεμα» του κρατικού χρέους «δεν μπορεί να είναι επιλογή, γιατί είναι μία επιλογή που έχει τεράστιο κόστος και για την υπόλοιπη Ευρώπη». Είναι, δηλαδή, φανερό και το γεγονός ότι σε πλήρη εξέλιξη είναι και ο σκυλοκαυγάς ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ και τις μερίδες του κεφαλαίου για το πώς θα επιμεριστεί η χασούρα από την ελεγχόμενη καταστροφή υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παζάρια και ανταγωνισμοί (2011-12-15 00:00:00.0)
Κρεατομηχανή για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας (2011-03-31 00:00:00.0)
Μηχανισμός επιβολής αλλεπάλληλων μέτρων (2011-03-16 00:00:00.0)
Τρίπτυχο αντιλαϊκών προτάσεων (2008-11-15 00:00:00.0)
Εισαγόμενη μείωση επιτοκίων (1996-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ