Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπορευματοποιούν και το παραλιακό μέτωπο

Με την παρουσίαση προ ημερών του μάστερ πλαν για την «ανάπλαση του φαληρικού μετώπου» στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εμπορευματοποίηση άλλης μια δημόσιας έκτασης στο πολύπαθο Λεκανοπέδιο Αττικής, μετά το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και το φαληρικό Ιππόδρομο που μετατράπηκε σε «τσιφλίκι» του Ιδρύματος Νιάρχου.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη κατ' ευφημισμόν «ανάπλαση», αφού με βάση πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΚΑ στα 760 στρέμματα της παραλιακής αυτής ζώνης προβλέπεται να «φυτευθούν» 2.500 τετραγωνικά μέτρα κατασκευών. Ηδη, μάλιστα, με διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 14 Απρίλη, η κυβέρνηση παραχωρεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες την ολυμπιακή εγκατάσταση του Τάε Κβο Ντο και τον περιβάλλοντα χώρο του για να κατασκευαστεί συνεδριακό κέντρο.

Η εμπορευματοποίηση θα επεκταθεί και στα άλλα σημεία του θαλάσσιου αυτού μετώπου. Η κυβερνητική ανακοίνωση άλλωστε δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, καθώς αναφέρει: «για να διατηρηθεί η ποιότητά του και να είναι βιώσιμο κατά τη λειτουργία του, θα απαιτηθούν έσοδα από επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού που θα το καθιστούν ζωντανό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας».

Δηλαδή οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια θα πρέπει να πληρώνει για να έχει πρόσβαση σε ένα ακόμη τμήμα της δημόσιας περιουσίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ