Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευνοημένοι έτσι κι αλλιώς

Κλαίγανε απαρηγόρητοι οι μεγαλοξενοδόχοι για τη μείωση του τουριστικού ρεύματος και των εσόδων τους και όλο ζητούσαν μέτρα ενίσχυσης και όλο τους έδιναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ αρχικά και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια. Κι αυτοί συνέχιζαν να κλαίνε (και να βρίζουν για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο κέντρο) για να πάρουν κι άλλα...

Τώρα τα χαμόγελα ανθούν.

Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση το 2011 και επιβεβαιώνονται τόσο από τις κρατήσεις, όσο και από τα στοιχεία για τους πρώτους μήνες του έτους.

Τι κι αν έκλεισαν στην Αττική 10 ξενοδοχεία και αυξήθηκε η ανεργία στον κλάδο; Το Φλεβάρη τα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Αττική είχαν αύξηση πληροτήτων κατά 11,20% και των 4 αστέρων κατά 11,40%.

Μόνο τα μικρά ξενοδοχεία της Αττικής δέχτηκαν πλήγματα, με τις πληρότητες στα 2 και 3 αστέρων να έχουν μειωθεί κατά 10,50%.

Κι αυτές οι μικρές μονάδες της Αττικής, όπως και πολλές άλλες σε όλη τη χώρα, θα είναι τα πραγματικά θύματα της κρίσης, μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο. Μικρές μονάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων, το εχθρικό θεσμικό πλαίσιο για τις μικρές επιχειρήσεις, τις εύλογες αδυναμίες της περιορισμένης οικονομικής τους επιφάνειας, την αδυναμία διαπραγμάτευσης με τους τουρ οπερέιτορς και πολλά ακόμη προβλήματα.

Οι μεγαλοξενοδόχοι δεν θα καμφθούν από τα... κέρδη τους. Θα συνεχίσουν να ζητούν όλο και περισσότερα προνόμια, ταυτίζοντας αυθαίρετα την προσωπική τους κερδοφορία με το «εθνικό συμφέρον». Αλλά δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους, όπως και να έχει, αρνούμενοι στους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα. Κι αν το αρνούνται, δε χρειάζεται οι εργαζόμενοι να το δεχτούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ