Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στο κλείσιμο νοσοκομείων

«Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μιας πολιτικής, όπου η υγεία θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της, με την οποία δηλώνει «τον αποτροπιασμό της στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τα δύο εξειδικευμένα νοσοκομεία "Αρεταίειον" και "Αιγινήτιον" απαραίτητα για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμιά δικαιολογία. Λεφτά έχει, το απέδειξε και με τη χρηματοδότηση των δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις». Υπογραμμίζει, επίσης: «Καταγγέλλουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν πεδίο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.

Καλούμε τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να αντιδράσουν σε αυτήν την πολιτική. Να αποδυναμώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για το κλείσιμο των νοσοκομείων και την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΒΕ, να συμπαραταχθούμε με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, για να βάλουμε εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική. Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας. Κατάργηση του εισιτήριου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Να μην πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο της Υγείας και 25% στα φάρμακα και στα νοσήλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ