Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία χτες στη ΣΕΚΑΠ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
«H διατήρηση του κρατικού - συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους του νομού αλλά και όλης της περιοχής. Είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό καθώς από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του μνημονίου είναι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και βασική της κατεύθυνση η απελευθέρωσή της από τις θυγατρικές, όπως είναι η ΣΕΚΑΠ και η ΕΒΖ».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ επισκέφθηκε χτες το μεσημέρι το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων από τα δύο σωματεία.

Απευθυνόμενος σε συγκέντρωση εργαζομένων του εργοστασίου ανέφερε ότι η ΕΕ καθώς και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο κατά τις προσταγές της Συνθήκης του Μαάστριχτ, δε θέλουν την καλλιέργεια του καπνού στην Ελλάδα, ούτε την τευτλοπαραγωγή, καθώς γίνονται εισαγωγές από τρίτες χώρες, που σημαίνει την αρχή του τέλους του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

Ακόμη εξέφρασε την άποψη του ΚΚΕ ότι η ΣΕΚΑΠ δεν είναι βαρίδι για την ΑΤΕ, το αντίθετο μάλιστα, γιατί ενδεχόμενο κλείσιμό της θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Ο βουλευτής επέρριψε ευθύνες για τη διαμορφούμενη κατάσταση και στις ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΥΔΑΣΕ που δεν έκαναν, όπως σημείωσε, τίποτα όλα αυτά τα 20 τελευταία χρόνια που ξεριζώνονται οι συνεταιριστικές οργανώσεις από την Ελλάδα.

«Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, έκανε και ανάλογη Επερώτηση για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνει και τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τη ΣΕΚΑΠ, τον προηγούμενο Μάρτη. Δε δεχόμαστε ως Κόμμα τη μοίρα που προδιαγράφουν για τα συνεταιριστικά εργοστάσια γενικότερα, τα οποία έγιναν όχι μόνο από τους παραγωγούς αλλά και με τον ιδρώτα των εργαζομένων μέσα σ' αυτά.

Ακόμη και αν βρεθεί επενδυτής για τη ΣΕΚΑΠ αυτός θα θέλει να διασφαλίσει τα κέρδη της, θα δει σαν κόστος τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Θα προχωρήσουν σε απολύσεις, κατάργηση της σύμβασης της ΟΣΕΓΟ και θα επιβληθεί επιχειρησιακή ή ακόμη και ατομική σύμβαση. Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας θα τους βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, ώστε να κάνουν υποχωρήσεις οι εργαζόμενοι με το δίλημμα: Ανεργος ή εργαζόμενος με μειωμένα δικαιώματα».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, πιέζοντας τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ