Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ

Κύμα αντιδράσεων μαζικών φορέων έχει προκαλέσει η νέα άγρια επίθεση καταστολής των ΜΑΤ. Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την κυβέρνηση για την άγρια και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 διαδηλωτές, 2 εκ των οποίων σοβαρά.

Πριν λίγες μέρες τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, χτύπησαν τους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας και του Δήμου Ιωαννίνων που διεκδικούσαν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά. Τώρα χτυπούν τους εργάτες της Ζώνης που επίσης παλεύουν για το μεροκάματο του τρόμου, αλλά και για τη λήψη μέτρων ανάπτυξης της Ζώνης και της ναυπηγικής βιομηχανίας γενικότερα, προς όφελος του λαού.

Λίγες μέρες πριν την εξαγγελία των νέων, ακόμη πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, γιατί ελπίζει ότι θα τους τρομοκρατήσει. Δεν θα τα καταφέρει! Απέναντι στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - τρόικας, οι εργαζόμενοι απαντούν με ακόμη μεγαλύτερη ταξική ενότητα, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" εκφράζει την αλληλεγγύη της και δηλώνει παρούσα, με όσα μέσα διαθέτει, δίπλα στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που ποδοπατεί εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες».

Την επίθεση καταστολής καταγγέλλουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. Επιπλέον καταγγέλλουν: ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Δασκάλων Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ