Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο

Προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 8 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι»

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στην προσυγκέντρωση που οργανώνει στις 8 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους συμβασιούχους και συνολικά στους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου) έχει κηρυχθεί σήμερα 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο και στάση εργασίας (7.30 το πρωί έως 11.30 το πρωί) για τους μόνιμους στους ΟΤΑ και αλλού. Απόφαση που αναδεικνύει πως αυτές οι πλειοψηφίες διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, τους διαιρούν και υπονομεύουν τους αγώνες τους.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής αναδεικνύεται πως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας στήριγμα και το ΣΥΝ, προώθησαν και προωθούν την πολιτική ομηρίας. Ακόμα πως οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες διευκολύνουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και στέκονται ενάντια στους εργαζόμενους. Το Συνδικάτο καλεί σε αγώνα για να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, να μη γίνει καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Στο μεταξύ και χτες οι συμβασιούχοι στο Δήμο της Αθήνας, που συνεχίζουν για 25η μέρα την κατάληψη του δημαρχείου, πραγματοποίησαν νέα μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με ενδιάμεσες στάσεις την υπηρεσία πρασίνου στο Γουδή, διαμαρτυρόμενοι έτσι για δηλώσεις στελεχών της υπηρεσίας ότι ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους συμβασιούχους, και τον Αρειο Πάγο όπου σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση συμβασιούχων του ΟΠΑΠ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι δίνουν αυτό τον αγώνα χωρίς την κάλυψη των Σωματείων ή της Ομοσπονδίας με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επιστολή τους προς το δήμο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν να συγκληθεί το σώμα με θέμα το ζήτημα των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλων μορφών συμβάσεων που παραμένουν στην εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις. «Θεωρούμε - υπογραμμίζεται - ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα όλων αυτών των εργαζομένων, επαναβεβαιώνοντας την ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου της 2/12/2010». Θυμίζουμε ότι η εν λόγω απόφαση ζητούσε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ