Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Εκδήλωση μνήμης στο χώρο της πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ

Για την 44η μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, τον οποίο σακάτεψαν με βασανιστήρια τα πρωτοπαλίκαρα της χούντας, κόμματα και φορείς τίμησαν χτες τους αγωνιστές και τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα, σε μια σεμνή εκδήλωση που οργάνωσε στον προαύλιο χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών περιόδου 1967 -1974 (ΣΦΕΑ 1967-'74), για την 44η επέτειο από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός εκ μέρους της διοίκησης του ΣΦΕΑ 1967 -1974 από τον αντιπρόεδρό του Δημήτρη Πρωτοψάλτη, ο οποίος, αφού έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα της φασιστικής δικτατορίας, που επιβλήθηκε με τις πλάτες των Αμερικανονατοϊκών και τα εγκλήματα κατά της χώρας και της Κύπρου, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Χρέος τιμής και μνήμης για το Σύνδεσμό μας, η υπενθύμιση ότι τις συνθήκες του ψυχρού πολέμου τις ακολούθησαν 20 χρόνια πριν, οι καταστάσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων που δημιούργησαν οι ίδιες δυνάμεις του πιο βάρβαρου ιμπεριαλισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της επέλασης κατά των όποιων κοινωνικών κατακτήσεων που, σήμερα, εντείνεται με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση».

Μεταξύ άλλων, ο ομιλητής κατέληξε: «Σήμερα 44 χρόνια μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, στις συνθήκες που ζούμε, με αφορμή και την κρίση, αποκαλύπτεται πως το καπιταλιστικό σύστημα έχει υπερβεί χωρίς επιστροφή τα όριά του. Το μόνο που προσφέρει είναι το χάος της ανείπωτης φτώχειας από τη μια για τους πολλούς και του πλούτου για τους λίγους από την άλλη. Εμείς, αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες του αντιδικτατορικού αγώνα, συνεχίζουμε, επαγρυπνούμε και δίνουμε το "παρών" στους κοινωνικούς αγώνες».

Στεφάνια κατέθεσαν όλα τα κόμματα της Βουλής. Εκ μέρους του ΚΚΕ, κατέθεσε στεφάνι ο Σπύρος Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, όπως επίσης και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ