Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η φτώχεια του λαού κέρδη για το κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 850 χιλιάδες οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (δηλαδή, ούτε οι μισοί από όσους πραγματικά υπάρχουν) κι όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι όσο συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική.

Παρ' όλα αυτά, τα επιδόματα ανεργίας παραμένουν χαμηλά και θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, αφού ετοιμάζονται να βάλουν «κριτήρια» και «τεκμήρια» για την καταβολή τους.

Η ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία μεγεθύνεται και δε συζητάμε φυσικά τι σημαίνει η αυξημένη ανεργία για το εισόδημα των εργαζομένων, τα εργασιακά δικαιώματα και πολλούς άλλους τομείς.

Αθλια εν ολίγοις η κατάσταση, αλλά ακόμη και από αυτό έχουν βρει τρόπο να βγάζουν κέρδη για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Πώς; Μα με την περίφημη «ενεργητική πολιτική» τους.

Με απλά λόγια, οι ίδιοι εργοδότες που απολύουν, ενισχύονται με «επιδοτήσεις θέσεων εργασίας», που είναι κατά κύριο λόγο μερικής απασχόλησης. Απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, παίρνουν «μόρια» για επιδοτήσεις και έχουν από πάνω και φοροαπαλλαγές.

Ακόμη και η δυστυχία και η απόγνωση του άνεργου μπορεί ωραιότατα να αποδειχθούν επικερδέστατη «μπίζνα» όταν διαθέτεις κυβερνήσεις που μόνο αυτό έχουν στο μυαλό τους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ πλάκα ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν μας λέει πως θα έχουν ποινικές ευθύνες όσοι ενισχύουν τη φημολογία περί αναδιάρθρωσης. Δηλαδή, τι θα κάνουν οι Ελληνες εισαγγελείς; Θα κλείσουν τους «Financial Times» ή το «Spiegel»;

Είναι μήπως ...αστυνομική υπόθεση η κόντρα των πολυεθνικών, των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων για το πώς θα μοιράσουν μεταξύ τους κάποιες από τις επιπτώσεις της κρίσης; (Με δεδομένο φυσικά ότι ο ...τελικός λογαριασμός θα πάει στους λαούς).

Για να μην ξεχνιόμαστε, άλλωστε, με τους ίδιους που κατηγορεί για «κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας» η κυβέρνηση όχι απλώς συναλλάσσεται αλλά συνδιαμορφώνει την πολιτική που ακολουθεί.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ