Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Ανταλλαγές πυρών συντηρούν την ένταση

AMΠΙΤΖΑΝ.--

Νέες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του πρώην Προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο και του νυν ηγέτη, Αλασάν Ουατάρα, σημειώθηκαν χτες στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, Αμπιτζάν, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους παρά το γεγονός ότι οι ανταλλαγές σφοδρών πυρών κράτησαν λιγότερο από 1 ώρα.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του ΒΒC στο Αμπιτζάν, κυρίως δυτικοί τομείς της πόλης ελέγχονται από ένοπλες δυνάμεις του προηγούμενου Προέδρου, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση εδώ και περίπου δύο βδομάδες από τις νέες αρχές της χώρας. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν προέρχονται μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις του πρώην Προέδρου αλλά και από τα «πρωτοπαλίκαρα» του Ουατάρα, που πριν μερικές μέρες λεηλατούσαν σπίτια και επιχειρήσεις και ως σήμερα επιβάλλουν «διόδια» σε κεντρικούς δρόμους του Αμπιτζάν και του παρακείμενου λιμανιού Σαν Πέδρο, σε μία προσπάθεια να «εξαργυρώσουν» την άνοδο του αφεντικού τους στην εξουσία...

Αργότερα χτες βράδυ, η Αφρικανική Ενωση αποφάσισε την άρση των κυρώσεων κατά της Ακτής Ελεφαντοστού που είχαν επιβληθεί στις 9 Δεκέμβρη μετά από τις προεδρικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ