Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Εξέγερση οικονομικών προσφύγων

KAMΠΕΡΑ.--

Εξέγερση σε κέντρο προσφύγων, οι οποίοι ζητούν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας, σημειώθηκε χτες σε μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στο Βίλαγουντ, που «φιλοξενεί» εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες, με αφορμή τις διαμαρτυρίες έως και 100 ατόμων για την απόρριψη των αιτήσεών τους και την πολύμηνη κράτησή τους.

Ολα άρχισαν με τη διαμαρτυρία δύο ατόμων στην ταράτσα κτιρίου του προσφυγικού στρατοπέδου, όπου ανάρτησαν πανό γράφοντας «Χρειαζόμαστε βοήθεια». Οι 2 έγιναν μέσα σε λίγες ώρες 100 που εξεγέρθηκαν με αφορμή τις άσχημες συνθήκες κράτησής τους σε εγκαταστάσεις που κάθε άλλο παρά θυμίζουν μέρος φιλοξενίας ανθρώπων... Κάποιοι από τους μετανάστες έβαλαν φωτιά σε τμήμα των εγκαταστάσεων και πέταγαν κεραμίδια στους πυροσβέστες εμποδίζοντάς τους να σβήσουν τις φλόγες, επιδιώκοντας προφανώς να μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις με καλύτερες συνθήκες.

Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Μετανάστευσης είπε ότι δεν τραυματίστηκε ούτε ένα άτομο κατά τα επεισόδια, ενώ παραδέχθηκε ότι αρκετές αν όχι πολλές από τις αιτήσεις που υποβάλλονται στις ομοσπονδιακές αρχές απορρίπτονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ