Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αύξηση ρατσιστικών εγκλημάτων

ΜΟΣΧΑ.--

Αύξηση σχεδόν κατά 20% σημείωσαν τα ακραία εγκλήματα ρατσιστικού χαρακτήρα το 2010, σε σύγκριση με το 2009, στη Ρωσία, ανακοίνωσε χτες ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα, σημειώνοντας πως η αύξηση αυτή παρουσιάζεται πλέον απειλητική για το ίδιο το κράτος αλλά και την κοινωνία. Μιλώντας στο πρακτορείο «Ιντερφαξ» σημείωσε πως «έχουμε αποτύχει να περιορίσουμε τη διάδοση των ακραίων ιδεών, ως εκ τούτου η κατάσταση εξελίσσεται απρόοπτα». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως καταγράφτηκαν το 2010, 656 «ακραία εγκλήματα» σημειώνοντας αύξηση κατά 19,7% σε σύγκριση με το 2009 και υπογράμμισε πως «η διάδοση των ιδεών για τη θρησκευτική, την εθνική ή τη φυλετική ανωτερότητα» παρατηρείται κυρίως στους κύκλους της νεολαίας.

Εξάλλου, την Τετάρτη, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης απέλυσε τον εκπρόσωπό της Κονσταντίν Πολταράνιν μετά από συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό «BBC», όπου υποστήριζε πως «αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η επιβίωση της λευκής φυλής»...

Σημειώνεται πως μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης εκατομμύρια μετανάστες από πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες αναζητούν «μια καλύτερη ζωή» ψάχνοντας εργασία στη Ρωσία, η πλειοψηφία αυτών πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης. Οι κυρίαρχες δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαιρέσουν την εργατική τάξη στη βάση της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας και της γλώσσας, σπείροντας το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία και παρόλο που ισχυρίζονται το αντίθετο σιγοντάρουν την ανάπτυξη και δράση τέτοιων οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ