Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ραδιενέργεια και διαμαρτυρίες στα ύψη...

ΤΟΚΙΟ.--

Υψηλά παραμένουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στο πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν το περασμένο τριήμερο έδειξαν ανεβασμένα επίπεδα επικίνδυνης ακτινοβολίας κυρίως σε ερείπια που βρίσκονται κοντά στον υπ' αριθμόν 3 αντιδραστήρα. Τα συστήματα ψύξης εξακολουθούν να υπολειτουργούν, ενώ οι ειδικοί εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την πιθανότητα κατάρρευσης μέρους των τοιχωμάτων της δεξαμενής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων ράβδων πυρηνικού καυσίμου στον υπ' αριθμόν 4 πυρηνικό αντιδραστήρα εξαιτίας της επιβάρυνσης που έχουν δεχθεί από τις συνεχείς ρίψεις τεραστίων ποσοτήτων νερού, αλλά και από τις πιέσεις που υπέστησαν έπειτα από εκρήξεις υδρογόνου στις 12 Μάρτη.

Το ίδιο 24ωρο, δεκάδες αγρότες από τη βορειοανατολική Ιαπωνία συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της υπεύθυνης εταιρείας Ενέργειας TEPCO στο Τόκιο, διαμαρτυρόμενοι για τις πενιχρές «αποζημιώσεις» που αναμένεται να δώσει η εταιρεία μπροστά στις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν. Κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν φέρει μαζί τους αγελάδες, ενώ οι περισσότεροι κρατούσαν στα χέρια λάχανα, σημειώνοντας στους δημοσιογράφους ότι έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μάρτη. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στη συνέχιση της χρήσης πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρενέργειας.

Τέλος από το περασμένο 48ωρο, 25.000 Ιάπωνες στρατιώτες ξεκίνησαν στην ευρύτερη περιφέρεια της Φουκουσίμα τον εντοπισμό και τη συγκέντρωση των σορών χιλιάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την καταστροφή της 11ης Μάρτη, ενώ έκαναν αεροψεκασμούς στις σορούς εκατοντάδων πεθαμένων ζώων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ