Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Καταγγελία για ενορχηστρωμένη καμπάνια

ΑΒΑΝΑ.--

Η Κούβα καταγγέλλει τη νέα ενορχηστρωμένη καμπάνια κατά της Επανάστασης, αυτή τη φορά με αφορμή το θάνατο του Βιλφρέντο Σότο Γκαρσία, στην κεντρική επαρχία της Σάντα Κλάρα. Σύμφωνα με σημείωμα της κυβέρνησης, διάφορα αντεπαναστατικά στοιχεία κατασκεύασαν ψευδή στοιχεία για το θάνατο του Σότο Γκαρσία, όπου υποστηρίζουν πως πέθανε ύστερα από ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς. Πρόκειται για ένα ψέμα που γρήγορα διαδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου διάφοροι εκπρόσωποι κυβερνήσεων έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους γι' αυτό το γεγονός.

Ξεκαθαρίζοντας τα γεγονότα, η κουβανική κυβέρνηση σημειώνει πως ο Σότο Γκαρσία εισήχθη στις 6 Μάη στο επαρχιακό νοσοκομείο Αρνάλδο Μιλιάν Κάστρο στη Σάντα Κλάρα όπου διαγνώστηκε πως αντιμετώπιζε οξεία παγκρεατίτιδα και μυοκαρδιοπάθεια, ενώ έπασχε από διαβήτη και χρόνια ηπατίτιδα. Από τη νεκροψία που διεξήχθη έγινε φανερό πως τα αίτια του θανάτου του ήταν αποτέλεσμα σοκ και ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων λόγω της παγκρεατίτιδας, ενώ δεν υπήρχαν ενδείξεις βίας εσωτερικά ή εξωτερικά.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Σότο Γκαρσία, 46 ετών, είχε ποινικό μητρώο για διατάραξη κοινής τάξης, κλοπή και επιθέσεις, για τα οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πρόσφατα, συνδέθηκε με αντεπαναστατικά στοιχεία που τον χρησιμοποίησαν για τις δραστηριότητές τους. Η τελευταία τέτοια ενέργεια πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάη σε πάρκο της Σάντα Κλάρα, όπου οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για διατάραξη κοινής ησυχίας, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η τελευταία αυτή ενορχηστρωμένη καμπάνια αποτελεί μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της κουβανικής πραγματικότητας τόσο από εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς εχθρούς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αλλά και προσπάθεια υπονόμευσης του διεθνούς κύρους της Επανάστασης και της ηθικής δύναμής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ