Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκβιάζει το Ισραήλ

ΡΑΜΑΛΑ.--

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι δεν έχει χρήματα για να καλύψει τη μισθοδοσία των περίπου 150.000 υπαλλήλων της κατά τον τρέχοντα μήνα. Η έλλειψη χρημάτων οφείλεται στην παρακράτηση φόρων που έχει προχωρήσει η ισραηλινή πλευρά, αρνούμενη να παραδώσει στους Παλαιστινίους τα περίπου 100 εκατομμύρια φόρους και τέλη που συλλέγει για λογαριασμό τους εξαιτίας της κατοχής.

Την παρακράτηση είχε ανακοινώσει η ισραηλινή ηγεσία ως εκβιασμό απέναντι στην Π. Αρχή και τον Πρόεδρο Αμπάς, προκειμένου να τον πιέσει να μην προχωρήσει στην υπογραφή ενδο-παλαιστινιακής συμφωνίας συμφιλίωσης με τη «Χαμάς», την περασμένη βδομάδα. Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν καλέσει το Ισραήλ να δώσει άμεσα τα χρήματα, εννοείται μόνο με λόγια και χωρίς ν' ασκήσουν κανένα απτό μέσο πίεσης.

Ο ισραηλινός εκβιασμός συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των εορτασμών στο Ισραήλ για την 63η επέτειο ίδρυσης του εβραϊκού κράτους (15 Μάη) και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης για την «Νάκμπα» (Καταστροφή) από την παλαιστινιακή πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ