Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Πρόσκληση σε ΛΔ Κορέας μέσω ... Βερολίνου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Πρόσκληση για επίσκεψη στη Σεούλ και συμμετοχή στη διεθνή διάσκεψη για τα πυρηνικά το Μάρτη του 2012 υπό όρους έστειλε χτες από το Βερολίνο ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ-μπακ στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος απηύθυνε την πρόσκληση προς τον ηγέτη της ΛΔ Κορέας για επίσκεψη στη Σεούλ υπό την προϋπόθεση πως θα «συμφωνήσει σταθερά» στην απεμπόλιση των βορειοκορεατικών πυρηνικών όπλων. «Θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την Πιονγιάνγκ», ισχυρίστηκε ο Λι λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανκελα Μέρκελ. Η αντίδραση της ΛΔ Κορέας δεν έγινε άμεσα γνωστή.

Οσον αφορά ωστόσο στη συνάντηση Λι - Μέρκελ έγιναν γνωστά αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, αφού δε συζητήθηκαν μόνο συνήθη θέματα όπως τα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων, της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, της διμερούς τεχνολογικής συνεργασίας στην παραγωγή π.χ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων κλπ., αλλά ιδιαίτερα η γερμανική εμπειρία από την ενοποίηση της πρώην Δυτικής Γερμανίας με την ανατολική πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ)...

Σύμφωνα με εκτενέστατο χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Korea Herald», Λι και Μέρκελ συμφώνησαν σε έντονη συνεργασία ανάμεσα σε Βερολίνο - Σεούλ όσον αφορά στην παροχή γερμανικής «τεχνογνωσίας» γύρω από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών (δηλαδή στην πραγματικότητα την προσάρτηση της Ανατολικής Γερμανίας) τη δεκαετία του '90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ