Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το σίριαλ Λάντεν συνεχίζεται

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ακόμη και για τους Αμερικανούς πολίτες που εύκολα χειραγωγούνται με προφητείες, τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες, η ιστορία της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά και αμφισβήτηση παρά πείθει Εντούτοις, οι αρχές δεν πτοούνται και συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό. Εξάλλου είναι σύνηθες, ασχέτως μπιν Λάντεν.

Την Τετάρτη δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στους «New York Times». Εννοείται, λεπτομέρειες δεν παρέχονται. Την ίδια στιγμή, ο καταιγισμός πληροφοριών συνεχίζει. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι οι ΗΠΑ πέραν όλων των στοιχείων που κατέσχεσαν έχουν στα χέρια τους και το ημερολόγιο του μπιν Λάντεν και σύμφωνα με αυτό... ο Οσάμα Μπιν Λάντεν υπολόγιζε πόσοι Αμερικανοί πρέπει να πεθάνουν για να αναγκάσει τις αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τα μουσουλμανικά εδάφη στη Μέση Ανατολή. Σημείωσαν δε ότι σχεδίαζε νέες επιθέσεις, προγραμματισμένες να συμβούν σε σημαντικές ημερομηνίες, όπως η 4η Ιούλη, Μέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και η 10η θλιβερή επέτειος της 11ης Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, δήλωσε στο βρετανικό BBC ότι δεν ήταν δολοφονία η επιδρομή κατά την οποία εκτελέστηκε ο ηγέτης της «Αλ Κάιντα». Τόνισε ότι η επιχείρηση ήταν μία αποστολή «εκτέλεσης ή σύλληψης» και ότι η παράδοση του Μπιν Λάντεν θα ήταν αποδεκτή, εάν προσφερόταν.

Τέλος, σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα παρουσιάσει η CIA αυτήν τη βδομάδα «φωτογραφίες» της σορού του νεκρού ηγέτη της «αλ Κάιντα», Οσάμα Μπιν Λάντεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ