Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Ενέδρα σε κυανόκρανους στο Αμπγέι

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Επικίνδυνα τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ σουδανικού βορρά και νότου, στην πετρελαιοφόρα περιοχή Αμπγέι, όπου χτες τραυματίστηκαν τέσσερις κυανόκρανοι του ΟΗΕ από επίθεση που δέχθηκαν εν ώρα περιπολίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Γκόλι (25 χλμ. βορείως της πόλης Αμπγέι). Οι κυανόκρανοι είναι από τη Ζάμπια και ένας απ' αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η επίθεση σημειώνεται λίγα 24ωρα, αφότου αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή Βορειοσουδανοί και Νοτιοσουδανοί αξιωματούχοι να αποσύρουν όλες τις μη εξουσιοδοτημένες ένοπλες δυνάμεις από τη διαφιλονικούμενη περιοχή, η οποία ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί εάν θα συμπεριληφθεί στην επικράτεια του βορρά ή του νότου μετά την ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν στις αρχές Ιούλη.

Επίσης χτες εκατοντάδες κάτοικοι του Μπούρι Αμπού Χασίσχ (ανατολικό προάστιο της σουδανικής πρωτεύουσας Χαρτούμ) βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για τη δραματική έλλειψη νερού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή τους. Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ