Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εποικισμοί για έλεγχο των υδάτινων πόρων

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Το Ισραήλ, διά μέσου εποικισμών, εκμεταλλεύεται με εντατικούς ρυθμούς τους υδάτινους πόρους της Δυτικής Οχθης και ιδιαίτερα της περιοχής βορείως της Νεκράς Θάλασσας κατήγγειλε, χτες, η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση B'tselem. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση, το δίκτυο της ισραηλινής κατοχής «έχει εγκαταστήσει ένα καθεστώς μαζικής εκμετάλλευσης», του οποίου κύριο στοιχείο είναι οι 9.400 έποικοι της συγκεκριμένης περιοχής που καταναλώνουν το 1/3 του νερού του συνόλου της Δυτικής Οχθης, αφήνοντας τους 2,5 εκατομμύρια Παλαιστινίους με το υπόλοιπο νερό.

Κατά την ισραηλινή οργάνωση είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει ποτέ να εγκαταλείψει πραγματικά το συγκεκριμένο κομμάτι γης, διατηρώντας εκεί έστω στρατιωτική δύναμη, όπως άλλωστε έχει, ήδη, πει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Είναι επίσης ξεκάθαρο, όπως υπογράμμισε, ότι με τον τρόπο αυτό οι Παλαιστίνιοι υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους και τις αγροτικές τους απασχολήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δυσχερής η οικονομική τους κατάσταση.

Οι καταγγελίες αυτές ήρθαν δύο εικοσιτετράωρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, που τόνισε κατηγορηματικά ότι το Ισραήλ «δεν πρόκειται ποτέ να παγώσει την εποικιστική δραστηριότητα, ούτε για τρεις ώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ