Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Διαπραγματεύσεις ποτισμένες στο αίμα

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της Ονδούρας στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) ίσως και εντός του Ιούνη κατά την επόμενη Σύνοδο του Οργανισμού στο Σαν Σαλβαδόρ συνεχίζονται εντατικά, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν ανακοινώνεται. Δεδομένης ωστόσο της βέβαιης επιστροφής, στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη Σαν Πέδρο Σούλα, πραγματοποιήθηκε «το εμπορικό γεγονός» που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Προέδρου Πορφίριο Λόμπο, υπό την ονομασία «Η Ονδούρα είναι ανοικτή για μπίζνες» και τη συμμετοχή 1.500 επιχειρηματιών από 55 χώρες.

Γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που επικρατεί στην Ονδούρα και αντικατοπτρίζεται στην έκθεση της διυπουργικής Συνόδου για την Ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής, όπου αναφέρει ότι πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες της Ονδούρας διαβιούν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, σε σύνολο πληθυσμού 8 εκατομμυρίων, εντός και εκτός Ονδούρας και το 27% των παιδιών υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό!

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στην προσπάθεια νομιμοποίησης του πραξικοπήματος και την καταστολή των διαδηλώσεων. Το αίμα συνεχίζει να κυλάει άφθονο στην Ονδούρα, καθώς την Τρίτη αργά το βράδυ δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Εκτορ Φρανσίσκο Μεδίνα Πολάνκο, 35 ετών, γενικός συντονιστής του τοπικού καναλιού 9, ο οποίος δολοφονήθηκε από «αγνώστους» στο Μορασάν. Ενα 24ωρο πριν, ακόμη ένα μέλος του αγροτικού κινήματος του Μπάχο Ελ Αγκουάν δολοφονήθηκε και ακόμη 8 τραυματίστηκαν από επιθέσεις παραστρατιωτικών. Τέλος, απεργία πείνας διαρκείας ξεκίνησαν οι δάσκαλοι που απολύθηκαν, καθώς συμμετείχαν στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ