Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Τετράωρες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εξ ολοκλήρου παράδοση της «Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων» (ΕΛΒΟ) στους επιχειρηματικούς ομίλους ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μετόχων (το 51% ανήκει στο Δημόσιο και το 49% σε ιδιώτες).

Χτες στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσο σταθμό το πολιτικό γραφείο του υπουργού Αμυνας Ευ. Βενιζέλου και τελικό προορισμό τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της ΕΛΒO ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης, Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου μέσα από Ερώτηση που κατέθεσαν χτες προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας.

«Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, ιδιωτικοποιεί και κλείνει επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα προς όφελος ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας έτσι τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, με τις οποίες συμφωνεί.

Αλλωστε η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) απαξίωσε την κρατική αμυντική βιομηχανία, την ΕΛΒΟ, προς όφελος των πολυεθνικών των κρατών μελών της ΕΕ - ΝΑΤΟ (Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.ά.).

Η ΕΛΒΟ όμως, αν στηριχθεί ουσιαστικά, μπορεί να αποτελέσει μέρος της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας με τις ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ κ.ά. για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και την παραγωγή πολιτικών προϊόντων (οχήματα για ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, αστικές συγκοινωνίες κλπ.)», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Και ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της ΕΛΒΟ και να επανέλθει υπό τον πλήρη δημόσιο έλεγχο, χωρίς τη συμμετοχή κανενός ιδιώτη, να χρηματοδοτηθεί και να δοθούν παραγγελίες στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ